Tandblekning hos Tandläkare

Tandblekning hos Tandläkare
Behandling av tänderna hos tandläkare för vitare tänder.
Man kan få sina tänderna blekta av sin tandläkare. Tandläkare använder en speciellt framtagen blandning av väteperoxid som är individuellt anpassat efter hur ens tänder ser ut och vilka önskemål man har. Före själva blekningen sker så rengörs munnen och tänderna och tandläkaren undersöker så att allt är i gott skick. Är allt okej går behandlingen vidare, då brukar tandläkaren börja med isolera tänderna från den övriga munnen för att den starka, och till viss del frätande, blandningen av väteperoxid inte ska komma i kontakt med något känsligt i munnen.

Gelen som tandläkaren använder är mycket starkare än de som används vid hemmabruk och dessutom används en intensiv ljuskälla för att påskynda de kemiska reaktionerna så att tänderna bleks. Vanligtvis kan man välja mellan en en-timmes behandling en halvtimmes behandling. Ibland kan även välja vilken tp av lampa man vill ha.

Att bleka tänderna hos en tandläkare går snabbt och är väldigt effektivt. En behandling är oftast inte längre än en timme och då kan man ligga och slappna av under tiden. Blekning hos tandläkare ger oftast även ett säkert och bra resultat. Blekningen kan även anpassas individuellt och gelen är framtagen efter ens egna tänder och önskemål. Dessutom undersöks tänderna innan för att se om en blekning lämpar sig. Nackdelarna ligger främst i priset. En blekning hos tandläkare kostar ganska mycket om man jämför med en blekning hemma.